EBZÁRLAT (2023. április 1 – április 21.)


EBZÁRLAT LEGELTETÉSI TILALOM!

Tájékoztatom Felgyő község lakosságát, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Felgyő község esetében az Alsómajor úttól és annak Nyugatra eső folytatásától Délre eső közigazgatási területére rókák veszettség elleni orális immunizálása -2023. évi tavaszi kampány keretein belül 2023. április 1 – április 21. között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el. 

A zárlat alá vont helyen az alábbi tilalmak lépnek életbe:

  1. Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan nem szökhetnek ki.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
  • Település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

4.   Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.

5.   Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

6.   Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

7.   Az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos!

Dr.  Faragó Péter
jegyző